NDT

Vi udfører de fleste former for ikke-destruktiv test under vandet. Vi har procedurer og certificeret personale til både niveau 1 & niveau 2 – og kan derfor både planlægge, udføre og dokumentere NDT indenfor:

 • Ultralyds Inspektion
 • Magnetpartikel Inspektion
 • Hvirvelstrøms Inspektion
 • ACFM
 • Visuel Inspektion
Kontakt os her
NDT-stor

Kontaktieren Sie uns

ODIN DIVING A/S
PIER 6 -4
9900 Frederikshavn
DÄNEMARK

Telefon: (+45) 98 15 30 30
Email: INFO@ODINDIVING.DK

Send en besked

  Hvad er NDT?

  NDT er en forkortelse for non-destructive testing, der foregår under vandet. Det er altså en forkortelse, der dækker over en række af undervandstjenester. På dansk er NDT bedre kendt som “ikke destruktiv test under vandet.” Denne form for undervandsservice er fordelagtig, når det kommer til at mindske risici for beskadigelse af dit skib i forbindelse med inspektioner. Dette skyldes de skader, som det kan medføre at hive et skib på land samt at få det tilbage i vandet igen. Skader, der kan undgås ved at udføre inspektionerne, mens skibet eksempelvis ligger til i en havn. Hertil er test, der foregår under vandet, tidsbesparende, da vi kommer til skibet, frem for at skibet skal komme til os.

  Hos Odin Diving A/S udfører vi en række af services inden for NDT. For at gøre det overskueligt for dig, følger her en liste med de NDT-services, som vi tilbyder:

  • Ultralyds-Inspektion
  • Magnetpartikel-Inspektion
  • Hvirvelstrøms-Inspektion
  • ACFM
  • Visuel Inspektion

  Vores NDT-services retter sig især mod inspektioner, hvilket er en integral faktor, når det kommer til vedligehold af et skib samt optimering af skibets performance. Dette skyldes, at det er under inspektionerne, at vi har muligheden for at identificere eventuelle skader og slid, der påvirker et skibs daglige gang såvel som levetid. Her taler vi skader og slid, der kan udbedres gennem vedligehold og reparation. Kort sagt er der altså ikke noget skib, der kan yde sit optimale uden regelmæssige inspektioner af maskineriet. Det kan altså betale sig at kontakte os med henblik på udførsel af NDT-services.

  Odin Diving A/S – Det professionelle valg

  Hos Odin Diving A/S gør vi en dyd ud af at være professionelle, hvilket afspejler sig i det arbejde, vi udfører. Rækker du ud til os, kan du altså forvente et erhvervsdykker-firma, der udfører et arbejde af højeste kvalitet og med fokus på punktlighed. Med Odin Diving A/S skal du derfor hverken vente forgæves eller døje med arbejde, der mest af alt minder om en mandagsmodel. Udover vores treenighed – professionalisme, kvalitet og punktlighed – så består Odin Diving A/S af et alsidigt team. Det betyder, at vi er i stand til at varetage planlægning, udførsel og dokumentation. Du kan altså finde alt, du har brug for – inden for undervandstjenester. Dette er med til at gøre hverdagen lettere for dig som kunde.

  Hos Odin Diving A/S er vi modstander af tomme løfter. Vi har derfor erhvervet os en lang række af certifikater, der bevidner om vores høje niveau inden for branchen og kaliberen af vores undervandstjenester.

  Vores NDT-services

  Hos Odin Diving A/S tilbyder vi, som tidligere nævnt, fem forskellige former for NDT-services: ultralyds-inspektion, magnetpartikel-inspektion, hvirvelstrøms-inspektion, ACFM og visuel inspektion. Disse services udføres på forskellige måder og undersøger forskellige dele af skibet.

  • Ultralyds-Inspektion

  Inden for NDT-services tilbyder vi, hos Odin Diving A/S, det man kalder for ultralyds-inspektion. Det er en form for inspektion, som bliver udført ved hjælp af vores ultralydsapparat, der frembringer lydbølger. Denne form for service tilbydes i forbindelse med identificeringen af mulige problematikker ved skibet. Det kunne eksempelvis være fejl og skader i skibets metal. En ultralyds-inspektion er altså gavnlig, når det kommer til kontrol af skibets stand med et specifikt fokus på dets metal.

  • Magnetpartikel-Inspektion

  Nummer to på listen over NDT-services er en magnetpartikel-inspektion. Når vi udfører en magnetpartikel-inspektion, gør vi brug af det magnetfelt, der er at finde i skibets jernmaterialer. Denne form for inspektion er i særdeleshed fordelagtig, når man søger at identificere revner i skibets overflade eller nære overflade.

  • Hvirvelstrøms-Inspektion

  Hvirvelstrøms-inspektion er endnu en form for NDT. Denne NDT-service kan hjælpe med forebyggelse af eksempelvis rust. Dette skyldes, at en hvirvelstrøms-inspektion blandt andet kan bruges til at identificere korrosion. De metoder, der bruges inden for hvirvelstrøms-inspektion, har afsæt i elektromagnetisme – deraf navnet.

  • ACFM

  Vores næstsidste form for NDT er ACFM. Den engelske betegnelse for ACFM er “alternating current field measurement,” hvilket vi på dansk kalder for vekselstrømsfeltmåling. Denne form for NDT-service er fordelagtig, fordi den kan udføres uden direkte kontakt med skibets overflade. Det betyder altså, at det er muligt at tjekke skibet for problematikker i overfladen uden at skade skibets belægning.

  • Visuel Inspektion

  Sidst, men ikke mindst, har vi visuel inspektion. Visuel inspektion er en NDT-service, der i særdeleshed bruges i forbindelse med vedligehold af skibe. Ved en visuel inspektion kan der fokuseres på forskellige faktorer. En visuel inspektion kan eksempelvis have til formål at kontrollere skibets stand i forhold til faktorer som slid og erosion. En visuel inspektion af Odin Diving A/S bliver udarbejdet af vores dygtige, fagkyndige medarbejdere. Dette er din garanti for høj kvalitet.

  Brug for hjælp?

  Vores kompetencer inden for undervandstjenester strækker sig bredt, og vi er derfor i stand til at hjælpe dig med en bred vifte af opgaver inden for vedligehold, reparation og inspektion. Hertil er vi ikke kun fageksperter inden for skibe, men også platforme. Sidder du derfor og har brug for hjælp, så skal du være velkommen til at kontakte os. Du kan kontakte os telefonisk og via mail. Vi ser frem til at høre fra dig.

  Odin Diving A/S – Din professionelle erhvervsdykker