Offshore, skibsvedligeholdelse og -reparation

Odin Diving A/S tilbyder en lang række services indenfor skibsvedligeholdelse, -inspektion og -reparation.
Vi har dykkere og supervisors med international erfaring indenfor skibsvedligeholdelse.

Læs mere om vores servicer nedenfor:

Hvis du ikke fik svar på dine spørgsmål, kan du kontakt os her.

Skibs reparation service

Kontaktieren Sie uns

ODIN DIVING A/S
PIER 6 -4
9900 Frederikshavn
DÄNEMARK

Telefon: (+45) 98 15 30 30
Email: INFO@ODINDIVING.DK

Send en besked

  Vedligeholdelse af skib

  Odin Diving A/S er et professionelt erhvervsdykker-firma, der udfører en bred vifte af opgaver under vandet, primært indenfor tre hovedområder:

  Inspektion, skibsvedligeholdelse og reparation af skibe.
  Inspektion, vedligeholdelse og reparation af platforme.
  Entreprenørdykning

  Denne side er dedikeret til skibsvedligeholdelse. Skibsvedligeholdelse er en undervurderet nøglefaktor i den maritime branche. Vedligeholder du løbende skibet, sikrer du en høj ydeevne og undgår uforudsete nedbrud og forsinkelser. Skibsvedligeholdelse er med andre ord afgørende i den maritime industri. Af samme grund findes firmaer som vores, der kan sørge for, at skibet yder efter bedste evne. Odin Diving A/S hjælper kunder i hele verden med undervandstjenester. Vi er et erhvervsdykkerfirma, som kan vedligeholde, reparere og inspicere dit skib under vandet.

  Hos Odin Diving A/S er vi kendt for vores kvalitet og punktlighed. Vi kan håndtere de fleste opgaver inden for erhvervsdykning. Ens for alle opgaver er, at de udføres med respekt, kvalitet og professionalisme. Det er selvfølgelig nemt bare at postulere, men vi har heldigvis en række kunder og cases, der kan bakke påstanden op. På denne side kan du se en af vores cases. Vores certifikater er også din sikkerhed for, at vi ved, hvad vi laver. Vi har en lang række af forskellige certifikater, og alt vores arbejde udføres med henblik på at overholde lovkrav i det pågældende land. Se alle vores certifikater.

  Vores dykkere og teknikere bliver hele tiden testet, så vi opretholder vores serviceniveau. Vi holder til på Pier 6 i Frederikshavn, hvor vi har havet som nabo. Derfor har vi også rig mulighed for løbende at teste og kontrollere både dykkere og udstyr.

  Nedenfor gennemgår vi lidt af de opgaver, vi kan hjælpe med inden for skibsvedligeholdelse:

  Rensning af skrog

  Rensning af skrog er en stor post inden for skibsvedligeholdelse. Rensning af skrog er en proces, hvor skibets skrog og bund bliver renset for alger, muslinger og andre urenheder, der forringer skibets ydeevne og brændstoføkonomi. Hos Odin Diving A/S benytter vi bl.a. en højtryksrenser til rensning af skrog. Med højtryksrenseren fjerner vi skidtet fra skrogets overflade uden at skade selve skrogmaterialet.

  Vi har stor erfaring med at udføre rensning af skrog, hvad enten det gælder færger eller andre kommercielle skibe. Odin Diving A/S sørger for at udføre rensningen effektivt og med stor kvalitet, så skibet altid er klar til at sejle. Vi overholder naturligvis alle gældende lovkrav i relation til rensning af skrog. For god orden skyld er det væsentligt at nævne, at skrog-rensning oftest går under navnet: “Hull Cleaning”.

  Propel-rensning og propel-reparation

  Propel-rensning og propel-reparation er en anden vigtig del af skibsvedligeholdelse. I mange tilfælde ved du muligvis, at du har en defekt propel. I så fald kan vi bestilles til propel-reparation, hvilket vi naturligvis klarer under vandets overflade. Mange er ikke klar over standen på deres propel, og af samme grund er en inspektion alfa-omega. Propellen er helt central for skibets fremdrift, og derfor er det yderst vigtigt, at propellen altid er i topform. Odin Diving A/S tilbyder inspektion af dit skib, hvor vi blandt andet tager et kig på propellen. Propellen kan have slid, skader eller være snavset til. Lige meget hvad, er det relevant at få propellen inspiceret, vurderet og dernæst få en propel-reparation, hvis det giver mening. Odin Diving A/S kan hjælpe med alle dele, uanset om det handler om propel-rensning, propel-reparation eller begge dele.

  Opretning af propel

  Opretning af propel får et lille afsnit for sig selv, da emnet både kan dreje sig om vedligeholdelse såvel som reparationer. Der kan nemlig være flere årsager til, at du skal have hjælp med opretning af propel:

  Reparation efter skader eller slid

  Hvis propellen har været udsat for sammenstød eller andre former for stød, kan den have brug for at blive rettet op igen. Du kan også have en propel, som “bare” er godt og grundigt slidt. Under alle omstændigheder bør propellen inspiceres for skader og slid, hvis du aner mistanke.

  Skibsvedligeholdelse: Propel

  Har skibet ændret kurs? Har skibet ændret hastighed? Har skibet ændret last? Har skibet skiftet sejlområde? Kan du svare JA til et af spørgsmålene, så bør du få inspiceret propellen. Propellen er skibet drivkraft, og derfor er den også designet således, at den passer perfekt til skibets ærinde. Hvis skibets ærinde af uransagelige grunde ændres, så skal propellen – eller propellerne – også undersøges og eventuelt justeres for at sikre optimal drift.

  Vi anbefaler, at du regelmæssigt holder dig opdateret på propellens stand. Hos Odin Diving A/S tilbyder vi inspektion af skibet. Vi har mange års erfaring med at udføre inspektioner på forskellige typer af maritime fartøjer. Som et eksempel kan vi nævne, at vi har gennemført en inspektion på en 55 meter lang superyacht, hvor vi hurtigt konstaterede, at 3 ud af 4 propelblade var bøjet. Læs alt om casen lige her.

  En indledende inspektion er altså en væsentlig del af vores arbejde, da den hjælper os med at afgøre, om der er behov for propel-opretning eller andre propel-reparationer.

  Undervands-maling og rustbehandling

  Som et sidste eksempel på de tjenester, Odin Diving A/S tilbyder inden for skibsvedligeholdelse, vil vi nævne, at vi også udfører undervands-maling og rustbehandling. Rustbehandling har til formål at beskytte metaloverflader mod korrosion og andre skader fra havmiljøet. Det samme gælder undervands-maling. Undervands-maling er et stykke arbejde, som udføres ved at male skibets undersøiske dele med en speciel maling, som sørger for, at skibet er modstandsdygtigt i havet, og alt hvad havet indeholder af påvirkninger. Malingen beskytter ligeledes skibet mod dannelsen af rust og andre former for skader. Af den grund er det også en god idé at passe på skibet ved at give det en gang undervands-maling fra tid til anden. Det hjælper vi naturligvis gerne med.

  Få hjælp i dag

  Vi håber, at du blev lidt klogere på, hvorfor det er en god idé at tænke på skibsvedligeholdelse, og hvad skibsvedligeholdelse eksempelvis kan bestå af. Hos Odin Diving A/S udfører vi alle typer af vedligehold under vandet. Det gælder bl.a.

  • Skrog-rensning og rensning af ror
  • Rensning af søkasser
  • Propel-polering
  • Afblænding af vandindtag og -afgang i forbindelse med udskiftning af ventiler
  • Montering og udskiftning af anoder
  • Højtryksrensning
  • Undervandsmaling og rustbeskyttelse

  Hvis du ønsker at få mere information omkring vores vedligeholdelsesydelser, er du velkommen til at kontakte Odin Diving A/S. Du kan kontakte os via telefon på (+45) 98 15 30 30 eller via e-mail på info@odindiving.dk